A tegnapi, 253 feletti zárás, illetve a mai, 252,80 forintos nyitás után meglódult az euró árfolyama a bankközid devizapiacon. Fél 11 után a jegyzés 253,35/45 forinton állt, a délelőtt folyamán sok euróvételi tranzakció valósult meg. Geszti Pál úgy véli, ma további forintgyengülés jöhet, a 254-es szint azonban erős ellenállásnak számít. Távolabb tekintve a szakember arra számít, hogy 256-ig is elmehet az euró, "technikai szempontból ott lehet a vége". A dollár éjjel gyengült az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,2040-ig ment fel, délelőtt 1,2013-on állt. Az amerikai fizetőeszköz így 211 forint alatt jár a bankközin. A svájci frank egységével 163,50/65 forinton kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!