A piacot a dél-európai országok pénzügyi problémáiról érkező hírek mozgatták: a spanyol és portugál CDS-ek rekord szintet értek el, Görögországban pedig immár halálos áldozatai is vannak a megszorítások miatti tüntetéseknek. Az euró jegyzése a nap folyamán 275 és 280 forint között mozgott, de a magyar deviza szinte egyfolytában gyengült a közös európai pénzzel szemben. Nagy kérdés, hogy a döntéshozók milyen megoldást találnak, de amennyiben Görögországban normalizálódna is a helyzet, a spanyol és portugál hírek akkor is témát szolgáltathatnának - mondta el Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. A szakember a következő napokban arra számít, hogy amennyiben az euró dollárjegyzése az 1,28-as szint alá süllyed, akkor az euró árfolyama 280 forint fölé emelkedhet. Érdekes módon szerdán a zlotyt sokkal jobban ütötték mint a forintot, azonban kedden éppen ellenkezőleg: a magyar deviza gyengült többet. A svájci frank jegyzése is 195 fölé került szerdán, de sokkal rosszabb volna a helyzet, ha a svájci jegybank (SNB) nem védené a frankot a túlzott erősödéstől. Márpedig az euró frankjegyzése napok óta be van betonozva az 1,43-as szint közelében - mondta az üzletkötő. Délután négy óra körül az euró 278,80-279,45; a dollár 217,30, a svájci frank pedig 194,60 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!