Az egész régióra jellemző volt a gyengülés, a zloty például "nyalogatta" az 3,83-as szintet - fogalmazott a szakértő, hozzátéve: a forint lustának tűnt térségi társaihoz képest. A nap során az euró erősödgetett a bankközin, a jegyzés érintette a 255 forintos szintet, majd visszahúzódott. Mint Kolba Miklós elmondta: napi csúcs után a kurzus 254,75-254,85 forint közé szorult. A dollár erősödött az euróval szemben 1,2070-ről 1,2020-ra módosult az árfolyam, így budapesti piacon 212 forint környékén jegyezték a zöldhasút. Kolba szerint, ha nem történik valami váratlan esemény, akkor a forint árfolyama az árpilisi választásokig 253,50 és 255,50 forint között ingadozhat. Hogy ezután mi lesz, az nyitott kérdés, elemzők szerint, ha az új kormány nem lát hozzá rögtön a fiskális kiigazításhoz, akkor fennáll a veszélye, hogy forintválság alakul ki. Egyes vélemények szerint az őszi önkormányzati választásokig jegelődik az árfolyam, addig ugyanis nem lehet számítani konkrét lépésekre. Ezt követően viszont a kormánynak mindenképpen tisztáznia kell, hogyan is szeretné rendbe tenni az államháztartás helyzetét, különben a befektetők elfordulhatnak a magyar piactól, s így mélybe kerülhet a forint árfolyama - vélik a szakértők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!