Forint: a zloty erősítette, egy csehkorona-spekuláció gyengítette

A tegnapi záróértékénél valamivel erősebben nyitott a forint a bankközi devizapiacon, a kurzust később az euró gyengülése, a vártnál kedvezőbb folyó fizetési mérleg adat, illetve a zloty izmosodása erősítette.
Ádám Viktor, 2003. március 14. péntek, 12:39
Fotó:

A tegnapi, 245 forintos zárás után ma 244,70/90-en nyitott az euró a bankközin. A várakozásoknál jobb folyó fizetési mérleg adat, az euró dollárhoz viszonyított esése, illetve a zloty erősödése megadta a kellő lökést, az uniós deviza 244,30/45-ig esett.
A forint a sávközéptől számított 11,35 százalékról így 11,50-ig erősödött, később azonban egy külföldi szereplő csehkorona-spekulációját követően a nyitószintre esett a jegyzés - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Dél után az eurót 244,45/55 forinton jegyezték, a magyar fizetőeszköz 11,45 százalékra kapaszkodott vissza. A dollár kurzusa a nap folyamán 227 forint felett is járt.
A szakember arra számít, hogy ha csak a zloty nem vesz újabb lendületet, az euró ma megmarad a 244-245 forintos sávban, csendes délutáni kereskedés mellett. Ami még figyelemre méltó, hogy 244,50 forintos árfolyam alatt a vállalati szektor már szívesen vásárolna eurót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK