Forint: akár 273-ig is elmehet az euró

Pénteken is folytatódni látszik a kelet-közép-európai devizák korrekciója.
Ádám Viktor, 2009. augusztus 7. péntek, 09:39
Fotó:

Folytatódik a a forintkorrekció, de gyengül az egész kelet-közép-európai régió, ám "nincs itt a világvége" - vázolta a péntek délelőtti helyzetet az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Kolba Miklós szerint az euró egysége 273 forintig drágulhat, ám onnan újra lefelé veheti az irányt.

Fél tíz tájban ez a szint még kétforintos távolságra volt, azaz az euró 271-nél járt, míg a dollár 188,70, a svájci frank 177 forintot ért.

A szakember szerint csendes kereskedés várható, ebben változást a délután megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatsor hozhat, amelynek kapcsán egyébként javulóban vannak a várakozások az elmúlt napokhoz képest. Egyelőre az euró dollárjegyzése sem változott érdemben, a keresztárfolyam 1,4370-nél jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK