A karácsonyi időszak alacsony forgalmával együtt járó szűk likviditás közepette egy-egy kisebb tétel is elmozdíthatja a forint jegyzését. Ez történhetett csütörtök délelőtt is, amikor süllyedni kezdett a hazai fizetőeszköz árfolyama - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A kurzus ugyan délelőtt 246,40 forintig is eljutott, a nap hátralévő része a korrigálással telt: alacsony forgalom mellett. Így csütörtök délután az euró 245,60/90 forinton forgott, míg a dollár árfolyama 182,10/40 forintig esett vissza, köszönhetően a zöldhasú nemzetközi piacokon tapasztalt gyengülésének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!