Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A 244,50 forintos szint jól tartja az euróárfolyamot, 245 felett pedig sorakoznak az euróeladók, így e két érték között mozog ma délelőtt az uniós deviza jegyzése. Az ING Bank kereskedője, Fenyőházi Ervin tájékoztatása szerint 10 óra tájban - kiegyensúlyozott a vételi és eladási érdeklődés mellett - 244,65/85-ön állt az euró. Az igazán nagy történések az euró/dollár és a zloty/euró viszonylatokban zajlanak, ám ezek nem hatnak a forint euróhoz viszonyított pozíciójára. Az orosz devizatartalékok átsúlyozásának - egyébként nem is új - hírére az euró 1,3130 dollár fölé került, így idehaza az amerikai fizetőeszköz 186,30/50 forintra esett. A lengyel deviza továbbra is igen erős, az euró jegyzése a kulcsfontosságúnak tartott 4,20 zlotys szintet tesztelte az éjjel, ma délelőtt 4,2080 körül állt az árfolyam. Fenyőházi úgy látja, ha sikerül áttörni a 4,20-as határt, tovább erősödhet a zloty, ellenkező esetben gyengülés várható, ahol is a 4,22 és a 4,25 lehet a két kritikus szint. Lengyelországban egyébként ma dönt az irányadó kamatról a jegybank, a várakozások szerint nem módosítanak majd az alaprátán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!