A délután folyamán az euró jegyzése 266,20 körül is járt, ami számottevő gyengülést jelent, tegnap ugyanis 262 forint körül ingadozott. Bevált a reggel adott prognózis - mondta Kolba Miklós, az ING kereskedője, utalva arra, hogy a délelőtt során a NAPI Online-nak azt nyilatkozta: "feltörekvő piacok egésze gyengül a vártnál jobb amerikai makroadatok miatt, de szerepet játszik benne az is, hogy az MNB szerint a kormány által tervezett büdzsén kívüli autópálya-finanszírozás nem kompatibilis az uniós szabályokkal, ami 1,5 százalékkal is megdobhatja az idei áht-hiányt. Így akár 266 forintig is erősödhet az euró a mai nap folyamán." Misik Sándor, a Hamilton Tőzsdeügynökség szakembere pedig azt közölte: a dollárt a reggeli 212 forintról 214 forintig izmosodott. Mivel a dollár euróhoz mért kurzusa alig változott, így az említett mozgás egyértelműen a forintgyengülésnek tudható be.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!