Forint: drágább euró, olcsóbb dollár

Péntek délutánra gyengült a forint a bankközin, az euró valamivel 247 felett, a dollár 190 alatt állt.
Ádám Viktor, 2004. november 19. péntek, 16:07
Fotó:

Délelőtt még 246,50/60 forinton jegyezték az eurót, majd 247,40-en tetőzött a jegyzést, s e szinthez volt közelebb délután is. A piacon jelentkező kétirányú érdeklődés le-fel mozgatta a jegyzést a nap folyamán. A régióban a cseh és a szlovák korona, illetve a lengyel zloty iránt komoly vételi érdeklődést mutatkozott - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője, aki szerint stoploss-ügyletek álltak a háttérben. E e devizák euróval szembeni erősödése nem támogatta meg a forint pozícióját. A hazai fizetőeszköz a dollárral szemben ugyanakkor izmosodott, az euró jegyzése ugyanis 1,30 fölé került, így péntek délután a zöldhasú egysége 189,40 forint körül állt. Nagyobb mozgást az MNB hétfői kamatdöntése hozhat a piacon, megfigyelők arra számítanak, hogy a jegybank 50 - egyesek szerint 100 - bázispontos vágást jelent be délután két órakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK