Forint: elmaradt a hétfői kereskedés

Álmos napon erősödött a forint hétfőn; a forgalom a tengerentúli ünnep miatt az átlag alatt alakult.
Major András, 2013. február 18. hétfő, 16:55
Fotó: Napi.hu

Ha nem is túlságosan lendületesen, de valamennyit erősödött a forint a hét első napján. A reggeli, 292 forint fölötti, közel 293 forintos euróárfolyam délutánra 291,50 alá süllyedt. A dollárért 218,35, a svájci frankért pedig 236,40 forintot kértek a piacon; az euró/dollár 1,3350 körül tartózkodott.

A George Washington születésnapját ünneplő Egyesült Államok piaci szünnapja gyakorlatilag meghosszabította a hétvégét a magyar deviza számára is. A tréderek roppant csekély forgalomról számoltak be, "a mai nap elmaradt" a devizapiacon - fogalmazott Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Nemcsak a forint iránti érdeklődés volt rendkívül alacsony, más devizapárok esetében sem történt jelentős elmozdulás hétfőn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK