Megnyugodtak a kedélyek, a befektetők zárták pozícióikat - mondta a mai bankközi piacnyitás utáni eseményeket kommentálva Kolba Miklós, az ING Bank szakembere utalva a forint tegnapi viharos napjára. A mai rajt után 253,60/70 forinton jegyezték az eurót, azóta viszont 253,40 körüli szintre gyengült a közös deviza jegyzése. A csekély forinterősödés azzal magyarázható, hogy a régiós piacon zloty izmosodott az euróval szemben. A szakember közölte, szerdai negatív események hatására a korábbi kereskedési sáv elmozdult, s a következő napokban 252,50-254 közötti intervallumban ingadozhat az euró árfolyama. Mint mondta a zloty pozitív irányba húzza a forintot, ám a 253 forintos eurószint alatt vannak olyan pozíciók, melyek kifutásával gyengülhet a magyar deviza kurzusa. Szakértők szerint bár látszólag nyugodt a piac, szükség volna valami kommentárra az illetékesektől. Veres János pénzügyminiszter államháztartási hiány lefaragására vonatkozó kijelentésénél több kellene, s a jegybank is ismertethetné véleményét. Jó eséllyel a hétfői kamatmeghatározó ülés után a Magyar Nemzeti Bank reagálni fog a forintpiacon történt eseményekre. Kolba - több makroelemzővel egyetemben - nem lát esélyt arra, hogy a monetáris tanács hétfőn bármelyik irányba elmozdítaná az alapkamatot, így az várhatóan 6 százalékon marad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!