A forint jelentősen erősödött a parlamenti szavazást követően, az euró árfolyama néhány perc alatt mintegy 1,5 forinttal csökkent. A közös európai fizetőeszközt péntek délután 272,70/80 forinton jegyezték. Kereskedők arról számoltak be, hogy bár itthon a piaci szereplők biztosra vették, hogy a miniszterelnök megkapja a bizalmat, Londonban ez nem volt ennyire egyértelmű. A külföldi befektetők közül sokan játszottak a negatív szcenárióra, nemcsak a szavazás, hanem az utcai tüntetések kimenetelét illetően is. Ezen befektetők egy részének pozíciózárása okozta a pár perc alatti 1,5 forintos elmozdulást. A dollárt a csütörtöki zárószintnél mintegy fél forinttal föntebb, 216,80 forinton jegyezték péntek délután, de korábban ennél magasabban, 217,50 forinton is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!