Forint: fent is, lent is

Viszonylag erős szinten kezdett a forint, majd a kamatemelések hírére gyengült, később pedig korrigált.
NAPI Online, 2006. augusztus 3. csütörtök, 16:23
Fotó:

Az eurót reggel 271,60/70 forintról indult a mai napot. Sokáig nem történt semmi érdemleges, délután azonban hirtelen gyengülni kezdett, miután a Bank of England meglepetésre, az Európai Központi Bank (ECB) pedig a várakozásoknak megfelelően megemelte az irányadó kamatot. Az ECB elnöke, Jean-Claude Trichet a döntéshez fűzött kommentárjában jelezte, újabb kamatemelésekre kerülhet sor.

A forint gyengülni kezdett az ECB-döntés után, az euró jegyzése 273,67 forintig ment fel, majd a magyar fizetőeszköz korrekciót hajtott végre, így négy óra körül 273 forinton jegyezték az európai devizát. A dollárnak szintén nem kedvezett a kamatdöntés, így az euróhoz mért kurzusa 1,28 fölé ugrott, a korábbi 1,2780-ról. Ebből adódóan a dollárt délután 213 forint körül jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK