A délelőtt végtelenül unalmasan telt, forgalom nem volt, így az árfolyam is mozdulatlanul maradt. Délután ugyanakkor gyengült a forint. Egy cég dollárvétele a korábbi 248,20-as szintről 249,20-ig erősítette az euró árfolyamát - mondta Kolba Miklós, az ING Bank tradere. Bár a tranzakció elmozdította az árfolyamot, az euró jegyzése továbbra is a 248-250 forint közötti sávban maradt, azaz eddig bejött a szakértők e heti jóslata. Misik Sándor, a Hamilton üzletkötője arra hívta fel a figyelmet, hogy a forint jegyzése a zlotyval párhuzamosan mozog. A szakember úgy véli, hogy a forint gyengülésében az állampapír-hozamok emelkedése és a részvénypiac tegnapi süllyedése is közrejátszhatott. A dollár euróval szembeni komoly erősödése az amerikai invesztorokat gondolkodtathatja el, hogy meddig ragaszkodjanak forintban denominált befektetéseikhez, hiszen ezek értéke a zöldhasú emelkedésével romlik. A dollár a nap folyamán 212-213 forint között mozgott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!