Az eurót a szerda délutáni 287,30 forint után csütörtök reggel hét órakor 288,80 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben. Hétfőn még 292 forint, kedden 290 forint környékén mozgott az euró.

A svájci frank jegyzése a szerda délutáni 238,30 forintról 239,57 forintra emelkedett, a dollárt 213,44 forint után 216,35 forinton jegyzik, a japán jen árfolyama 2,6535 forintról 2,6710 forintra emelkedett.

Az euró árfolyama a szerda kora estig jellemző 1,3470 dollár körüli szintről 1,3350 dollár környékére csökkent.

A Fed elnöke, Ben Bernanke szerda esti beszédében visszafogott hangot ütött meg az amerikai gazdaság növekedési kilátásait illetően és nem tett említést a gazdaságösztönző célú mennyiségi monetáris intézkedések folytatásáról.

A devizaárfolyamok további alakulása szempontjából a csütörtökön esedékes német és euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek, az európai munkanélküliségi ráta, valamint az euróövezeti inflációs ráta közzététele szolgál majd iránymutatással a piacok számára.

A délutáni órákban pedig az amerikai gazdasági növekedés kilátásainak megítélése szempontjából egyik leglényegesebb mutató, a foglalkozatás alakulása, ezen belül is első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók számában a múlt héten bekövetkezett változás szolgál majd támpontként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!