Az euró jegyzése pénteken reggel 260 forint közelében volt, később 262-re is felszökött, majd kora délutánig 260,50 forint volt a jegyzés, a Fed - egyébként meglepetésszerű döntése - nyomán aztán 257 forint alá süllyedt. Geszti Pál, az ING devizakereskedője elmondta, hogy a döntés megnöveli ugyan a likviditást, az amerikai ingatlanpiac problémát azonban nem oldja meg. Ennek megfelelően nem számít arra, hogy egy csapásra megoldódnak a gondok, és az euró jegyzése visszatért 245 forinthoz. (Félkomoly hasonlattal élve, a helyzet olyan, mintha az ember a szúnyogcsípését kenné be szúnyogirtóval.) A dollárt reggel 194 forinton jegyezték, majd 196 forintig is emelkedett, délután pedig már 190 forint közelében állt az árfolyam.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!