Úgy tűnik, eléggé megmerevedtek az árfolyamok; hétfőn nem került nyilvánosságra a piacot befolyásoló újabb komoly történet - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője a Napi Gazdaság Online érdeklődésére. Az euró dollárban kifejezett árfolyamát szinte hozzá ragasztották az 1,3850-es szinthez. A jelek szerint délutánra kicsit elfáradt a piac az elmúlt napok izgalmai után - tette hozzá.

Mint kiderült, az euró reggeli, 295 forint körüli árfolyama csak átmeneti forinterősödésnek volt köszönhető, hiszen a magyar deviza később visszagyengült a péntek délutáni szintekre. Az euró jegyzése a hét első napján 295 és 298,40 forint között mozgott, többnyire fölfelé. Délután négy óra után az eurót 297,60 forint körül jegyezték, a svájci frank egységéért 242,30, a dolláréért pedig 214,80 forintot kértek.

A gyengülésben a belpolitikai megnyilatkozásoknak nem volt szerepük, hiszen a folyamat már a miniszterelnök, illetve a gazdasági miniszter parlamenti beszéde előtt tartott - mondta a kereskedő.

A következő napokban ismét az Európai Unió, konkrétan a hétvégén megkezdett, szerdán folytatandó csúcstalálkozó állhat az érdeklődés homlokterében. Amennyiben az esemény kapcsán inkább a kedvező hírek, értesülések fognak dominálni, akkor óvatos rally indulhat, amelynek eredményeképp az euró jegyzése visszatérhet a 290 és 295 forint közötti sávba. Ha viszont folytatódik a bizonytalanság, akkor továbbra is a 295-300 forintos sávba várhatjuk az euró árfolyamát - fogalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!