Jövünk lefelé - kommentálta az euró árfolyamának délelőtti süllyedését az ING Bank kereskedője. Kolba Miklós beszámolója szerint a jegyzés - amely tegnap 247 forint felett is járt - a 246,90-247,00-es nyitószintről 246,50/60-ra süllyedt, de a nap folyamán akár a 246-os szint tesztelése is előfordulhat. Az amerikai fizetőeszköz árfolyama alulról közelíti a 190 forintot. A piaci várakozások szerint az euró zöldhasúval szembeni jegyzése 1,2930-ig is süllyedhet, ami 190 forint feletti itthoni dollárkurzust jelentene. A régió piacai csendesek, a zloty, a cseh és a szlovák korona kismértékben erősödött. Kolba Miklós ma nem számít a csütörtöki, alapvetően külföldi spekulánsok által gerjesztett felforduláshoz hasonlóra. Nem valószínű újabb, látványos forintgyengülés sem, 247 felett ugyanis már sok euróeladó van, a hétvége előtti, általában pénteki forintsüllyedést eredményező pozíciózárások pedig már tegnap megtörténtek. Az MNB hétfői - a szakember várakozása szerint 50 bázispontos vágást hozó - kamatdöntéséig nyugodtabb ügymenet várható a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!