A délelőtti 247,50 forintos szintről 247 környékére süllyedt az euró jegyzése - a minimumot a 246,80 jelentette -, s itt be is ragadt, de dollár-fronton sem történtek nagy mozgások. A piacon a külföldi érdeklődők nemigen mutatták meg magukat, egy-két nagyobb hazai vállalati vevő azonban megjelent. A forint visszafogott erősödése mellett a török líra, a lengyel zloty és a cseh korona is kismértékben feljebb kúszott. A dollár árfolyama negyed öt tájban 190,20/50 forinton állt, az amerikai fizetőeszközt a vártnál rosszabb tengerentúli makroadatok csak átmenetileg gyengítették. A hétvégén - mikor a nyugat-európai és a tengerentúli piacok zárva lesznek - az amerikai fizetőeszköz gyengülhet a jennel szemben az ázsiai kereskedésben. Az Equilor szakértője szerint erre azért kerülhet sor, mert a japán vállalatok a pénzügyi év végén, azaz márciusban szokásos profit-hazautalásai végre talán megindulnak. A forint szempontjából szintén eseménytelen hétvégére számít az ING Bank munkatársa. Fenyőházi Ervin egyébként a keddi MNB-kamatdöntéssel kapcsolatban azok szűk csoportjához tartozik, akik úgy vélik: amennyiben 247,50 forint felett marad az euró jegyzése, a Monetáris Tanács nem nyúl az alaprátához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!