Forint: kihaltak a piacok

A devizapiaci befektetők valószínűleg munkaidőben intézik karácsonyi bevásárlásaikat, ugyanis nemcsak a forint szekcióban, de nemzetközi szinten sem történik semmi.
Kummer Krisztián, 2004. december 15. szerda, 10:09
Fotó:

A bankközi devizapiacon látványosan közeleg az év vége, s ahogy ilyenkor szokott történni, érkezik a teljes likviditás-hiány is. A honi és nemzetközi piacon gyakorlatilag semmi nem történik, ennek megfelelően Kolba Miklós, az ING Bank tradere arral számít: az euró napközben a 245,50-247,00 forintos sávban fog lötyögni. A közös európai valuta egyébként reggel 245,70/90 forgott, a zöldhasút 184,60/90 forintért adták-vették. Komolyabb mozgolódásra csak akkor lehet számítani, ha az illikvid piacon a jövő hétfői kamatvágásra játszó befektetők elrántják a forint árfolyamát, ám erre valószínűleg csak holnap vagy holnapután kerülhet sor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK