Forint: kitart a nihil

"Semmi sem történt" ma a forint piacán, mozgást a holnapi kamatdöntés hozhat.
Napi.hu, 2014. március 24. hétfő, 16:22
Fotó: Reuters

Az egész nap eseménytelenül telt a forint számára, nagyjából tartottuk a 313-as árfolyamot az euróval szemben - közölte a Napi.hu érdeklődésére Geszti Pál, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Mint mondta, a mai nyugalom nem csak magyar sajátosság, a nemzetközi piacon is csendben csordogáltak az események.

Magyar szempontból egyelőre az egyetlen fontosabb esemény a közeljövőben az MNB keddi kamatdöntése lesz. Az elemzők enyhe kamatvágást várnak, egy tartás - az emelés esélye nagyjából a nullával egyenlő - kisebb erősödést hozhatna a forintnak Geszti szerint. Más nagyobb horderejű hazai esemény nem is lesz a választásokig az ING szakértője szerint, mint mondta a devizahitelesekről és a többi forintérzékeny témáról várhatóan csak a választások után dönt a mindenkori kormányzat.

Délután negyed ötkor tehát egy euró 313,4, egy dollár 227,5, egy font 374,9, egy svájci frank 257,1, míg a japán jen 2,2262 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK