Forint: korrekció követte a reggeli gyengülést

A régió mozgatta a forint árfolyamát a nap során. A magyar deviza gyengüléssel kezdett, majd a térség devizáival együtt korrigált, így 4 óra után 244 forint körül jegyezték az eurót - számolt be a NAPI Online-nak a mai nap eseményeiről Kolba Miklós, az ING Bank tradere.
Csernátony Csaba, 2005. augusztus 9. kedd, 16:20
Fotó:

A közös deviza kurzusa a bankközi nyitása után a 244 forint alatti szintről hirtelen a 244,30/60 forintig erősödött, elsősorban a régió egyhangú gyengülése nyomán. Ezt követően azonban erősödni kezdtek a szóban forgó térségi devizák: a korrekció eredményeként az eurót délután ismét a 244 forint körüli szinten jegyezték. A nemzetközi piacokon a dollár erősödött az euróval szemben, így a reggeli 197,50 forintos dollárárfolyam valamivel feljebb került, de nem törte át a 198-as határt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK