Az euró árfolyama 241,90-242,00 forintos szinten "befagyott", péntekig nem is várható komolyabb elmozdulás. Ennek megfelelően hétfőn igen szűk sávban ingadozott a jegyzés, délután 241,85/95-ön állt az euró, a dollár egységével pedig 183,35/45 forinton kereskedtek. A hazai fizetőeszköz kismértékben erősödött a múlt pénteki szintekhez képest. Ez két tényezővel magyarázható: a zloty lendületes drágulásával és az állampapír-piacon kialakult, hozamcsökkenést kiváltó kisebb vételi hullámmal. Csengeri Ervin, a Hamilton szakértője szerint ha e hét péntekén 242 forint alatt marad az eurókurzus, akkor szinte biztosra vehető, hogy a 4 napos munkaszüneti időszakban - amikor az MNB-nek nincs lehetősége beavatkozni - a forint a sávon kívüli szintre erősödhet. Az ING Bank munkatársa is arról számolt be, hogy egyre többen gondolják úgy: a devizapiacon izgalmasan alakulhat a hosszú hétvége. A felkészülés jegyében viszont akár már most is bele lehetett volna kezdeni az euró/forint-eladásokba, ám ezeknek nem volt nyoma - tette hozzá a szakember. Szerinte hétfő délután az államháztartási adatok megjelenése hidegen hagyja majd a piacot, egyrészt ugyanis szinte már semmi sem hat a forintra, másrészt a kereskedők többségének addigra már lejár a munkaideje.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!