A piacon semmi nem történik, s az euró/dollár keresztárfolyam sem mozdul - tájékoztatták a NAPI Online-t devizapiaci kereskedők. Délelőtt negyed 11 tájban az euró 252,65/80, a dollár 200,20/30 forinton állt. Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője arra számít, hogy ma is a tegnapi forgatókönyv érvényesülhet, azaz a forint követi a zlotyt, s ha a dollár jelentősebben elmozdul az euróhoz képest, az a dollár/forint kurzust lendítheti ki. Jelenleg a lengyel piac is csendes, az euró árfolyama szűk sávban, 4,1980-4,2080 zloty között mozog. Szántó András, az Equilor tradere elmondta: az euró/dollár jegyzés 1,2620 körül stabilizálódott, miután a keresztárfolyam másodszorra sem tudta átvinni az 1,2580-as szintet. Bár sokan tartósnak tartják a dollárerősödési trendet, a szakember arra számít, hogy nincs messze a korrekció. Amennyiben a dollár valóban gyengülésbe vált, az a forintot is erősíti, így az euró 250 környékére süllyedhet vissza - véli Szántó. A délután ötkor megjelenő államháztartási (áht) adat a piac szempontjából viszonylag későn érkezik, Kolba Miklós szerint így hatással csak a holnapi kereskedésre lehet. Szántó hozzátette: eddig a magyar makromutatók nem voltak meghatározóak a forint szempontjából. Ha a mai áht-számok a vártnál rosszabbak lesznek, könnyen előfordulhat, hogy jelentősen felerősödnek a magyar szuverén adósság leminősítése miatti félelmek. Az euró árfolyama a nap folyamán áht-hatás nélkül is átlépheti a 253 forintos szintet, míg a jegyzés alját a 251,50-252,00 forint jelentheti - vélik a kereskedők. Szántó András szerint 253-254 felett már belépnének a piacra az euróeladók, ami megfogná az árfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!