Mivel a tengerentúlon a tegnapi nemzeti ünnep miatt nem volt kereskedés, a ma délután belépő amerikai befektetők az euró vételeken keresztül közvetve befolyásolhatják a forint árfolyamát. A régiós devizák közül a zloty tegnap beragadt, ma reggel enyhén csökkent. Mindezt annak ellenére, hogy a lengyel pénzügyminisztérium felfelé módosította a tavalyi GDP várakozást. A 4,1 százalékról 4,5 százalékra történő emelés elvben pozitív hatással kellene lennie a zloty árfolyamára, ám egyelőre ilyesmit nem tapasztalnak kereskedők. A svájci frank erősödött az euróhoz képest, ami a forinthoz képest is erősödést vont maga után. Ennek kereskedők szerint a január óta tartó profitrealizálás. Az eurót 160,95-161,10 svájci frank között jegyezték.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!