Forint: még olcsóbb a dollár, alig drágább az euró

Kismértékben gyengült a forint az euróhoz viszonyítva ma délelőtt a bankközin, míg a dollár még olcsóbb lett.
Ádám Viktor, 2004. november 25. csütörtök, 10:01
Fotó:

Nem szignifikáns mértékben ugyan, de gyengült ma délelőtt a forint a bankközi devizapiacon. Az euró jegyzése néhány fillérrel 245,10/15 forintig kúszott fel, az amerikai fizetőeszköz - miután az euró árfolyama megközelítette az 1,32 dolláros szintet - 186 forint alá került, ám ez sem keltette fel a vevők érdeklődését. Megfigyelők arra számítanak, hogy az év végéig meglehet az 1,35-ös szint is, ám e felett már komolyabb beavatkozásokra számít a piac.
Az euró/forint jegyzésben érdemi változás jövő keddig, az akkor napvilágot látó termelőiár-indexig nem várható, de az árfolyam valószínűleg még azt követően, az újabb kamatdöntésig is kitart a jelenlegi körüli szinteken, vagy legfeljebb kismértékben erősödhet - vélekedett Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője.
Ami a régió devizáit illeti, az irányadó lengyelországi ráta változatlanságát eredményező tegnapi kamatdöntés utáni zlotygyengülés átmenetinek bizonyult, az euró 4,21-es szintje a kedden feljegyzettnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK