Forint: megint a kamat játszik, 190 alatt a dollár

A reggeli makroadat csak átmenetileg és kismértékben erősítette az eurót a bankközi devizapiacon, míg a dollár tovább gyengült.
Ádám Viktor, 2004. november 8. hétfő, 10:02
Fotó:

A piac visszatért a régi sztorihoz, a szereplők továbbra is a kamatkülönbözetre játszanak - kommentálta az amúgy eseménytelen hétfő délelőtti kereskedést az ING Bank üzletkötője. Az euró a nem túl fényes külkeradat ellenére sem lódult meg jelentősen: a 245,20/30 forintos szintről 246-ig emelkedett, majd 245,50-re korrigált. Kolba Miklós úgy véli, a 246 forint erős szintnek tűnik. A dollár a nemzetközi devizapiaci fejleményekkel összhangban olcsóbb lett, a jegyzés átszakította a 190 forintot, így délelőtt fél tíz után 189,25-ön állt a zöldhasú. A kereskedő arra számít, hogy a nap hátralevő részében sem lesz érdemi változás az árfolyamokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK