Forint: meglepetésszerű mozgások

A forintpiacot magas volatilitás és alacsony likviditás jellemzi majd a sáveltörlést követően.
NAPI Online, 2008. február 26. kedd, 10:55
Fotó:

A forintsáv tegnapi eltörlését követően a forint gyors erősödése jellemezte a piacot, amit egy visszarántás követett még a délután folyamán. A mai reggelen az euró árfolyamának újabb meglepetésszerű csökkenését tapasztalta az ING Bank devizapiaci szakembere, Geszti Pál, amelyet a monetáris politika hitelességének növekedése mellett a feltörekvő piacok hagulatának tulajdonít.

Geszti szerint az euró jegyzése akár 260 forint alá is benézhet ma, bár tartósan talán nem marad ott. A sáveltörlést követően magas volatilitás és alacsony likviditás szokta jellemezni a devizapiacokat, egymást váltó eladási és vételi hullámokkal, a forint piacán is hasonló tendenciákra számíthatunk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK