Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mérsékelten erősödött a pénteken soha nem látott mélypontra gyengülő forint: hétfőn kora délelőtt 338-338,2 forintba került az euró a Bloomberg és Stooq.com adatai szerint, szemben a pénteki 339 forint feletti jegyzéssel.

A hétfői erősödés ellenére - az egy évvel ezelőtti szintekhez képest - messze a forinté a leggyengébb teljesítmény a régiós devizák között.

A cseh korona érte el a legjobb eredményt: 3 százalékkal erősödött az euróval szemben, ami 25 koronás mostani euróárfolyamot jelent. A lengyel zloty is erősebb lett 1 százalékos előny szerzett egy év alatt az euróhoz képest, azaz 4,27-es szintre változott a jegyzés. A román lej 0,4 százalékkal gyengült, ez 4,76-os árfolyamnak felel meg. A forint ugyanakkor 6 százalékot veszített az értékéből az euróhoz képest. Azaz 320 forintról 338 forint fölé került az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!