Emlékezetes, hogy hétfőn ünnepnap miatt szabadságon voltak az amerikai befektetők, így a forintpiacon nem volt komoly mozgás. A bankközi piac mai eseményeit látva a forintra az sem volt hatással, hogy ma ismét munkába álltak a tengerentúli szereplők: az euró jegyzése ugyanis változatlanul 251,80/90-nél ingadozott délután, ami megfelel a ma reggeli, illetve a tegnapi szintnek. Mint Kolba Miklós, az ING Bank kereskedője elmondta: a régióban egyedül a zloty mozgása említésre méltó. A lengyel deviza euróhoz mért kurzusa gyengült. Kolba Miklós szerint, ha a zloty 3,7770/80 szintről tovább esik, esetleg 3,78 fölé kerül, akkor holnap a forint is gyengülhet az euróval szemben, vagyis a zloty magával ránthaja a forintot. A szakértő szerint nem kell komoly zuhanásra gondolni, mindössze arról lehet szó, hogy 252,20/30 forintra erősödhet az euró árfolyama. A dollár nem moccant a mai nap során, árfolyama 211,50 forint körül ingadozott délután fél 4 körül.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!