Forint: várat magára a gyengülés

Erős maradt a forint a bankközi devizapiacon.
NAPI Online, 2006. november 21. kedd, 16:16
Fotó:

Az eurókurzus 256,30 és 257,40 forint közötti sávban ingadozott a nap folyamán, a dollár pedig feljött 200 forint alatti szintről. Délután négy óra előtt az európai deviza az említett sáv aljához volt közel, a dollárért pedig 200,60 forintot adtak. Kolba Miklós, az ING devizakereskedője szerint a jelenlegi erős forintot inkább a régióval kapcsolatos befektetői optimizmussal lehet magyarázni, nem pedig a magyar gazdaság fundamentumaival. Hozzátette: a tegnap ide-oda vetődött a forint árfolyama, a befektetők között nem alakult ki "harc". Amikor euróvevők jelentek meg, akkor kicsit gyengült a forint, euróeladók megjelenése esetén pedig erősödött. Kolba egyúttal megerősítette az egy nappal korábban mondottakat: közeledik a pénzügyi év vége, így a külföldiek várhatóan profitrealizálásba kezdenek, ami napokon belül gyengítheti a forint árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK