Az euró jegyzése 350,12 forintra csökkent kedd reggel fél nyolcra a hétfő este hét órai 350,27 forintról. A dollár jegyzése 288,76 forintra csökkent 288,90 forintról, a svájci franké pedig 320,94 forintra 321,24 forintról.

A hétfői kezdéshez képest az euróval szemben 0,6 százalékkal, a dollárral szemben 0,4 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,3 százalékkal áll gyengébben a forint kedd reggeli jegyzésén. A forint mindhárom devizával szemben idei csúcsot állított be az elmúlt hónap elején a jegybank a monetáris szigorítás megkezdésére kinyilvánított szándékának köszönhetően.

QP | Quality Placement

Az akkor elért idei legerősebb árfolyamához képest a forint az euróval szemben 1,5 százalékkal, a dollárral szemben 2,1 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 2,0 százalékkal áll gyengébben kedd reggeli jegyzésén. Az év eleje óta a forint a három devizával szemben sorrendben 3,4 százalékkal, 2,7 és 4,3 százalékkal erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!