Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán történelmi mélyponton volt a forint, azóta sem sikerült nagyon erősödnie, sőt, a legtöbb elemző és bank már a 330-340 közötti sávba várja a euró/forint árfolyamot. Elsőként a JP Morgan kezdte temetni a forintot. Az ING szakemberei már a jövő hónapra várják a 330 forintos euróárfolyamot, s a Commerzbank sem hisz a forint erősödésében.

Erre kérdezett rá az RTL Klub Kovács Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szóvivő szerint a gazdaság állapota nem ad okot arra, hogy ilyen gyenge legyen a forint árfolyama. "Éppen ezért elképzelhető, hogy spekuláció zajlik a forinttal szemben" - mondta Kovács, aki szerint a 2008-as alacsony árfolyam idején még gyenge lábakon állt a gazdaság, ám ez ma már nem igaz. Olyan eredményeink vannak, ami európai szinten is irigyelni lehet - véli Kovács, ám arra a kérdésre, hogy van-e olyan árfolyam, amikor a kormány be fog avatkozni, azt mondta, hogy mindez a Matolcsy György vezette jegybank feladata, így ő nem tud nyilatkozni a témában.

Matolcsynak viszont lenne lehetősége magyarázkodni, hiszen július 4-ére a parlament költségvetési bizottsága elé várják a jegybankelnököt. A Magyar Nemzeti Bank vezetőjétől a forint gyengüléséről, annak költségvetési hatásairól és az MNB ezzel kapcsolatos terveiről várnak tájékoztatást.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!