Forintba fektetett egy svájci bank

Felülteljesítette a régiós devizákat a forint, ami részben annak volt köszönhető, hogy egy svájci szereplő euró ellenében magyar fizetőeszközt vásárolt a bankközin.
NAPI, 2010. december 17. péntek, 15:53
Fotó:

Jelentős mennyiségű forintot vásárolt euró ellenében az egyik svájci nagybank, így ennek is köszönhető volt, hogy pénteken a hazai deviza a régiós fizetőeszközökhöz mérten tempósabban tudott erősödni - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője.

Hozzátette: a forintot az MNB monetáris tanácsának hétfői ülését megelőző kamatemelési várakozások tehették az átlagnál vonzóbbá.

Fél négy után az euró egysége 273,25, a dolláré 206,50 forinton állt, vagyis nagyjából egy forinttal lejjebb a csütörtök délutáni szinteknél. Rossz hír a svájcifrank-hitelesek számára, hogy az alpesi deviza nem lett olcsóbb, sőt: az árfolyam 214 forintra kúszott fel, miután az euróhoz mért kurzus 1,2760-ra süllyedt.

A szakember arra számít, hogy a jó hangulat, azaz a 275 forint alatti euróárfolyam az év végéig még kitarthat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK