A délelőtti szintekhez képest tovább erősödött a forint a bankközin, az amúgy érdektelen piacon a zloty emelkedése volt a hajtóerő - derült ki az ING Bank üzletkötőjének beszámolójából. Kolba Miklós arról tájékoztatta a NAPI Online-t, hogy az euró jegyzése - szemben a múlt hét végi 253 forint feletti pozícióval - napközben 251,10/30-ig süllyedt, a dollárkurzus alját pedig a 210 körüli szint jelentette. Hétfő délután negyed öt tájban az uniós fizetőeszköz egysége 251,75/95, a zöldhasúé 210,40/70 forinton forgott. A forinterősödést - makroadatok és egyéb belföldi támogatás híján - a lengyel deviza emelkedése indukálta: a zloty ma 1 százalékkal, a péntekihez képest pedig 2,5 százalékkal került feljebb. Kolba Miklós arra számít, hogy a hét folyamán nem várható komolyabb izgalom a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!