A tegnapi 253 forintos zárószintről 253,20/30 forintra erősödött az euró - mondta reggel Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Délután már 252,60/70-es árfolyamról, illetve eseménytelen kereskedési napról számolt be a Hamilton tradere. Benkő István hozzátette: a folyamatok azt jelzik, hogy a forintot a leminősítés, illetve a leminősítés kilátásba helyezése sem tudta lényegesen gyengíteni. A dollár erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam 1,1880 alatt is járt. Ennek és a reggeli forintgyengülésnek köszönhetően a zöldhasú hazai jegyzése 213 forint közelében tetőzött, délután 212,70-en állt. A Hamilton szakértője úgy véli, az euró-dollár kurzus rövidesen átszakíthatja az 1,1840-es szintet, s rövid távon 1,1640-ig eshet. Ezt követően némi korrekcióra van kilátás, majd megindulhat az árfolyam 1,15 felé, s az idén az 1,10-es jegyzés sem kizárt, vagyis további dollárerősödés várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!