Késő délután a magyar fizetőeszköz jegyzése az intervenciós sáv erős oldalán, a centrumtól számított 12 százalék közelében állt, ami közel negyed százalékponttal jelent jobb helyzetet a pénteki záróárnál. Az eurót a nap végén a bankok 243,15/3 forinton, a dollárt 276,8/277 forinton váltották. Az overnight és a tomnext forintpiacon az árak a múlt héten ki sem mozdultak a 9 százalékos szintről, és egyelőre ma sem volt elmozdulás. A kereskedők szerint itt is a hét végén megjelenő inflációs adatokat várják a befektetők. Egyes vélemények szerint ha az infláció kedvezően alakul, nem kizárt, hogy a jegybank monetáris tanácsának jövő hétfői ülésén ismét kamatcsökkentésről határoznak majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!