A Törökország és az USA közötti diplomáciai feszültség, valamint a Gyurcsány Ferenc kormányfő ellen esetleg benyújtandó konstruktív bizalmatlansági indítványról szóló pletyka pénteken gyengítette a forintot, de hétfő délelőtt már korrigált a kurzus. Az euró jegyzése visszatért a 250 forintos szint alá, de a hazai fizetőeszközzel együtt erősödött a lengyel zloty és a szlovák korona is. Az amerikai deviza gyengült, az euró dollárkurzusa 1,4170 körüli szintekről 1,4230 fölé ugrott, így a zöldhasú forintjegyzése 175,60-ra süllyedt. Az ING Bank üzletkötője arra számít, ha nem történik rendkívüli esemény, az euró 249-251 forint között mozoghat a héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!