Vegyesen alakult a forint árfolyama a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: a péntek esti jegyzéséhez képest hétfő reggel hét órakor 0,1 százalékkal állt gyengébben az euróval, 0,1 százalékkal erősebben a dollárral és szinte változatlanul a svájci frankkal szemben.

Az eurót a péntek este hét órai 400,87 forint után hétfő reggel hét órakor 401,30 forinton jegyezték, a dollár jegyzése 380,05 forintról 379,62 forintra csökkent, a svájci franké pedig 396,63 forint után 396,84 forinton állt.

Pénteken a svájci frankot 399,79 forinton is jegyezték, ami a történelmi csúcs.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint az egy héttel korábbi kezdéshez képest 0,3 százalékkal áll gyengébben az euróval, 0,4 százalékkal erősebben a dollárral és 1,0 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. A hónap eleji kezdéshez képest a forint gyengült mindhárom devizával, 1,0 százalékkal az euróval, 3,8 százalékkal a dollárral és 2,9 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!