Mindössze harmincfilléres süllyedéssel reagált az euró arra, hogy a leminősítést valószínűsítő negatívról stabilra módosította Magyarország hitelbesorolásának kilátását a Fitch. Az euró jegyzése előbb 252,60 forintig süllyedt a bankközin, majd az ellenkező irányba mozdulva 253,60-ra emelkedett. Az ING Bank üzletkötője a szerény forinterősödést követő gyengülést azzal magyarázta, hogy a befektetők és a Fitch meglátásai nem passzolnak a magyar költségvetés kilátásait illetően. Hozzátette: a török líra és a lengyel zloty szintén gyengült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!