Az eurót reggel fél kilenckor 284,30 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, a péntek késő délutáni 283,90 forinttal szemben. A dollár kurzusa 226, a svájci franké 236,70 fölé, az EUR/USD keresztárfolyam 1,2580 alá került.

Az ECB csütörtöki üléséig a devizapiacok alapvetően kivárására rendezkedhetnek be. Az üléstől konkrétumokat várnak a tervezett euróövezeti szuverén kötvényvásárlási programról. Ma a német és az euróövezeti feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index befolyásolhatja az euró/dollár-jegyzés alakulását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!