Forintgyengüléssel indul a július

Az uniós csúcson elfogadott megállapodással pénteken megtámogatott forint korrekcióval kezdi a hetedik hónapot.
NAPI, 2012. július 2. hétfő, 08:27
Fotó: Napi.hu

Korrigálta valamelyest elmúlt hét végi nyereségét a forint: az eurót hétfőn reggel röviddel negyed kilenc tájban 287 forinton jegyezték a bankközin, vagyis a péntek délutánihoz képest 1 forinttal került feljebb az árfolyam. Ugyanekkor a dollár 227,40, a svájci frank 238,80 forinton forgott. A forintot alapvetően az euró dollárhoz mért halvány gyengülése húzta lejjebb, az EUR/USD keresztárfolyam ugyanis 1,2614-re süllyedt. Amint arról beszámoltunk, a forint az év második negyedét régiós szinten felülteljesítőként zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK