Forintosítás - elutasították az OTP-t is

Jogerősen elutasította a OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét a Fővárosi Ítélőtábla kedden, a bíróság megállapította, hogy a bank és a jelzálogbank forint hiteleinek általános szerződési feltételei tisztességtelenek voltak.
MTI, 2015. március 10. kedd, 15:33
Fotó: Napi.hu

A tárgyaláson az ítélőtábla elutasította a felperesek jogi képviselőjének azt az indítványát, hogy a bíróság kérjen előzetes döntéshozatalt az Európai Bíróságtól.

Az első fokú ítéleten mindössze annyit változtatott az ítélőtábla, hogy abból elhagyta a különféle jogi érvelések ismertetését, mivel azok nem kapcsolódnak az ügyhöz és nem érintik annak érdemi elbírálását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK