Tegnap délután 272 forint körüli szintről 269 környékére esett az euró, nagyobb londoni szereplők pozíciózárásai nyomán, amelyek folytatódtak ma reggel is. Kora délelőtt így 267,85 forintig süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, de fél tíz után már 269 környékén állt a jegyzés, amiből nagyjából 50 fillér írható a vártnál gyengébb hazai GDP-adat számlájára - vélekedett Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: nem segített a forintnak Bánfi Tamás, a monetáris tanács tagjának nyilatkozata sem, amely szerint a kamatszint folyamatos csökkentésére van szükség. A forint szempontjából azonban továbbra is meghatározóbb a zloty és a dollár mozgása - húzta alá Ruzsonyi. Egyre meghatározóbbak a zloty/forint-piac is: a befektetők arra számítanak, hogy a lengyel deviza felülteljesít a magyar fizetőeszközhöz képest. Ez ma délelőtt be is jött: a zloty az erősödés után nem kezdett korrigálni, ellentétben a forinttal. Fél tíz után a dollár egysége 188,70, a svájci franké 175,70 forintnál járt, száz jen 196 forintot ért. Ruzsonyi arra számít, hogy lassan visszatér majd 270 forint fölé az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!