Forintot gyengített egy svájci bank

Egy svájci szereplő euróvételei gyengítették a forintot szerdán, az euró 269 fölé is benézett.
NAPI, 2009. augusztus 26. szerda, 17:15

Gyengült a forint szerdán, délutánra a 269-es szint felett is megfordult az euró jegyzése - tájékoztatott Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője. Délután fél öt tájban a svájci frank egysége 176,60, a dolláré 188,70 forinton állt.

Földi szerint annak fényében kissé meglepő volt a hazai deviza süllyedése, hogy a New York-i mutatók pluszban zártak és a német Ifo-index is jobb lett a vártnál. A forintot egy nagy svájci bank euróvételei gyengítették, de hasonlóan mozgott a lengyel zloty is - tette hozzá. A lengyel jegybank vártnak megfelelő kamattartása nem járt hatással a piacokon.

A dollár erősödött az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,4340-ről 1,4230-ra süllyedt, amiben a tartós javak iránti megrendelések amerikai állományának várakozáson felüli növekedése is közrejátszott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK