Forintpiac: csütörtökig állóvíz

Délután sem történt semmi érdemleges a bankközi piacon, de a csütörtök változást hozhat - mondta Kolba Miklós, hozzátéve: az euró forintkurzusa nem sokkal négy óra előtt 244,95-244,80 körül járt. Az eurót 1222,25 dolláron jegyezték.
NAPI Online, 2005. augusztus 1. hétfő, 16:00
Fotó:

Az ING szakértője elmondta: csütörtökön jár le az az opció, amely az említett 245 forintos szint kör Bankközi deviza körül tartja az árfolyamot. Az opció lehívása elindíthat némi mozgást, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az eladások és a vásárlások kiegyenlítik egymást (azok fognak vásárolni, akik az opció lejárta előtt eladtak és fordítva.), így nem változik számottevően a kurzus. Az euró erősödött a dollárral szemben, így a zöldhasú jegyzése 201,10 forint körül mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK