Forintpiac: gyengülés, de meddig?

Gyengülnek a régió devizái, amiben a törökországi váratlan kamatcsökkentés is közrejátszhat. Az euró 251, a dollár 195,50 forint körül jár.
Ádám Viktor, 2005. május 10. kedd, 10:31
Fotó:

A feltörekvő piacok devizái közül először a dél-afrikai randot kezdték megrángatni, de sorra kerültek régiónk fizetőeszközei is - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A szakember által időszerűnek tartott korrekcióban vélhetően szerepet játszott a török jegybank mai váratlan, 0,5 százalékpontos kamatcsökkentését követő profitrealizálás. A magyar külkereskedelmi adat ezúttal sem hatott a forint kurzusára, ugyanis nem biztos, hogy a folyó fizetési mérleg is kedvezően alakul.
Negyed 11 tájban az euró 251, a dollár 195,50 forint körül állt a bankközin, azaz mindkét külföldi deviza feljebb kúszott. Vékonyodott a lengyel fizetőeszköz is, az euró kurzusa 4,12 zlotyról 4,16 fölé emelkedett. A dollár drágulásában a forint gyengülése mellett az amerikai deviza euróhoz viszonyított erősödése is közrejátszott: az euró egysége a tegnapinál lejjebb, 1,2825 dolláron áll - fogalmazott Buró Szilárd, az Equilor üzletkötője.
A nap folyamán az euró egysége 250-252 forint között mozoghat, vagyis a hazai deviza jelentősebb gyengülésére nem kell számítani - véli egybehangzóan a két szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK