A bankközi forintpiacon tegnaphoz képest tulajdonképpen nem sok változás történt, az euró a nyitáskori 249,20 forintról 249,80 forintra erősödött, az államháztartással és az eurócsatlakozással összefüggő hírcsokor hatásai tartják magukat, s még jó ideig tartani is fogják. Kolba Miklós, az ING kereskedője szerint a következő nagy target a 251 forintos jegyzés lehet. Ma 5 és 10 éves aukció lesz, a kereskedő úgy véli sikerrel, aminek nyomán a forint 249-ig korrigálhat, 248,50 alá nem megy az euró és alapvetően az euró erősödése lesz a fő tendencia. A nagy korrekció tegnap vélhetően lezajlott, néhány befektető azonban még most értékeli át a pozíciókat, esetleg megvárja a mai aukciót. A régió egyelőre nem mozdult a tegnapi budapesti hírekre. A dollár gyengülése némi kompenzációt jelenthetett a forint lejtőre kerülésében, az amerikai devizát 206,80/90 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!