A dollárgyengülés folytatódhat a következő napokban, így - a forint-euró árfolyam változatlansága mellett - az amerikai deviza kurzusa 180 forintos szint alá is süllyedhet - fogalmazott Csengeri Ervin, a Hamilton kereskedője, szerinte átmenetileg az euró akár 1,4-es szintig erősödhet a dollárhoz képest a következő napokban. A dollár gyengeségében szerepet játszik, hogy az elemzők szerint az USA rossz fizetési mérlegadatot közöl pénteken. A svájci deviza is tovább gyengült az euróhoz képest, ennek eredményeként a frankot 155,70 forinton jegyzik. A piacokon némi izgalomra adott okot, hogy az orosz jegybank ma reggel interveniált. Szakértők szerint a beavatkozásnak technikai okai vannak, az erős rubel miatt az orosz jegybank olcsó euróval igyekezett feltölteni eurótartalékait.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!