Forintpiac: tartós erősödés

A péntekihez képest minimális erősödéssel kezdett a forint, folytatva a 250 forintos euró árfolyamtól való eltávolodását. Hétfő reggel jellemzően 249,30-249,50 forint között mozgott az uniós deviza.
NAPI Online, 2005. május 9. hétfő, 10:41
Fotó:

A régió valutáinak általános erősödését a zloty vezette, miután Lengyelországban megoldódni látszik a belpolitikai válság. Szakértők szerint azonban komolyabb hír nélkül 248,50 forintnál erős támaszt találhat a piac, így egyelőre nem valószínű, hogy jelentősebb tovább erősödne a forint.

A dollár gyengült, ma 194,50 forintig esett, ami másfél-két forintos gyengülést jelent a pénteki árfolyamhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK